Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Συναγερμός στο Παρίσι: Τουλάχιστον δύο νεκροί από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα

Για πέντε θύματα μιλά η «Le Parisien» που αναφέρει ότι ο δράστης, που είναι νεκρός, ήταν διοικητικός υπάλληλος στην αστυνομία – Στο σημείο ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ – Ο υπουργός Καστανέρ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Τουρκία για το προσφυγικό και σπεύδει στο σημείο

Δύο νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης, είναι ο απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε αστυνομικός μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας, θέτοντας σε συναγερμό το Παρίσι. Ο δράστης, σύμφωνα με την Parisien, ήταν διοικητικός υπάλληλος της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ενημέρωσης, συγκεχυμένος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε θανάσιμα, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι της επίθεσης.

Σύμφωνα με την DailyMail μία αστυνομικός έχασε τη ζωή της, ενώ νεκρός από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας έπεσε και ο δράστης. Κατά την ίδια πηγή, άλλοι πέντε αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Ο αστυνομικός φέρεται να χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό όπλο.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, καθώς και 12 οχήματα της πυροσβεστικής. Εκεί βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επρόκειτο να επισκεφθεί την Τουρκία, όμως ανέβαλε την επίσκεψή του και πάει στο σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By