Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Συνεδριάζει η Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρώτα ονόματα για την Ευρωβουλή

Το πράσινο φως για την ανακοίνωση των ονομάτων των 15 πρώτων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναμένεται να ανάψει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Το πράσινο φως για την ανακοίνωση των ονομάτων των 15 πρώτων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναμένεται να ανάψει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι.

Εκτός απροόπτου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, στο οποίο ακούγεται ότι θα συμμετάσχουν εκτός από εκπροσώπους του προοδευτικού μετώπου, αθλητές και δημοσιογράφοι. Σημειωτέον πως ο εκκρεμεί η κατάθεση από πλευράς της κυβέρνησης ρύθμισης με βάση την οποία θα καταργείται το ασυμβίβαστο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 για να μπορούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ενεργοί βουλευτές.

Η άρση του ασυμβίβαστου διευκολύνει εκ των πραγμάτων την συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη που έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για την ευρωβουλή. Το πρόβλημα ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί εκ νέου για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές διενεργηθούν αργότερα από τις ευρωεκλογές και φυσικά εφόσον τουλάχιστον ο ένας από τους δύο εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Σε μία τέτοια περίπτωση και για να μην τεθεί ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης σε αυτήν του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου. Μία τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να αποκλειστεί δεδομένης της συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Προοδευτική Συμμαχία που θα συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο χρόνο στις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ ικανοποιημένη από την έκβαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι η εκταμίευση των 970 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα καθυστερήσει λίγο ακόμη, εμφανίζεται η κυβέρνηση κυρίως διότι το σύνολο των ευρωπαίων αξιωματούχων διαπίστωσε πρόοδο σε μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας επιβεβαιώνοντας ότι έχει επέλθει σύγκλιση και στο διάδοχο νομικό πλαίσιο για τον Νόμο Κατσέλη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την σχετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας εντός της εβδομάδας πιθανότατα περιλαμβάνοντας και τα επιχειρηματικά δάνεια που ελήφθησαν με εγγύηση την πρώτη κατοικία στο νέο πλαίσιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By