Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της πορείας της διαπραγμάτευσης ενόψει και της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Συνεδριάζει στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της πορείας της διαπραγμάτευσης ενόψει και της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από το πρωθυπουργικό επιτελείο επιμένουν ότι, παρά τις καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί, δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσα σε δύο εβδομάδες να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες. Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Και από το Μαξίμου αναφέρουν ότι μέχρι τις 24 Μαΐου και το επόμενο Eurogroup όλα θα είναι έτοιμα για να επιτευχθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement).

Το Μαξίμου επιμένει, επίσης, ότι είναι εφικτός στόχος η επίτευξη συνολικής συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Αυτό συνεπάγεται ότι στο ενδιάμεσο θα πρέπει να νομοθετηθούν μια σειρά από δράσεις για τα προαπαιτούμενα. Βεβαίως, κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να υπογραμμίσουν ότι –με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων– ορισμένα από τα προαπαιτούμενα θα μείνουν για να υλοποιηθούν αργότερα, καθώς δεν είναι εφικτή η άμεση υλοποίησή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By