Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2020

Συνελήφθησαν οι δράστες του μακελειού στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο Πακιστανοί, ένας 22χρονος και ένας 21χρονος, για την άγρια δολοφονία και τον τραυματισμό δύο ατόμων χθες το βράδυ στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια.

Οι δύο αλλοδαποί ήταν ανάμεσα στα περίπου 25 άτομα που προσήχθησαν αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο μαρτυρίες και εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν τα δύο άτομα ως δράστες. Μάλιστα στην κατοχή του 21χρονου συλληφθέντα βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Για μία θέση στάθμευσης
Ασήμαντη αφορμή αλλά με βαθύτερα αίτια εντοπίζουν οι Αρχές ασφάλειας στην επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Συμφώνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αφορμή ήταν μια θέση στάθμευσης την οποία ήθελε να καταλάβει ένας Αφγανός και δεν του επέτρεπε ένας Πακιστανός. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε δύο μέρες πριν.

Αφού προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός που έφτασε μέχρι τον τραυματισμό με μαχαίρι, ομάδα Πακιστανών πήγε στην οδό Μενάνδρου και επιτέθηκε σε Αφγανούς με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα και ως αντίποινα, ομάδα Αφγανών επιτέθηκε λίγα μέτρα πιο πάνω σε ομάδα Πακιστανών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις.

Και παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούν για ασήμαντη αφορμή, οι Αρχές δεν αποκλείουν η πραγματική αιτία να ήταν το ποια ομάδα θα πάρει τα σκύπτρα στην περιοχή για το εμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων.

Αμέσως μετά τη γενικευμένη σύρραξη, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να προσάγουν πάνω από 25 άτομα, ενώ είναι πολύ κοντά και στον εντοπισμό του δράστη της ανθρωποκτονίας.

By