Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Συρία: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ στην πόλη Σαρακέμπ – Έκρυθμο το σκηνικό

Εφιαλτικό και πάλι το σκηνικό με τη Συρία, παρά τις συνομιλίες Μόσχας – Άγκυρας για κατάπαυση του πυρός. Στη βορειοδυτική επραχία Ιντλίμπ, περιοχή αντικρουόμενων συμφερόντων, προελαύνουν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Μόλις ένα 24ωρο πέρασε από τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ερντογάν τόνισε ότι θα απαντήσει, χρησιμοποιώντας το νόμιμο δικαίωμα άμυνας, σε περίπτωση που πληγούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ κατευθύνονται στην Σαρακέμπ, πόλη στρατηγικής σημασίας, στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην Σαρακέμπ μετά την υποχώρηση εκατοντάδων τζιχαντιστών μαχητών και συμμαχικών τους φατριών προς χωριό στα βόρεια της πόλης», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik πως ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την πόλη.

Η Σαρακέμπ, 15χλμ ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, βρίσκεται στον κόμβο δύο κεντρικών αυτοκινητοδρόμων που ο συριακός στρατός επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By