Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Tσίπρας: To ευρώ δεν είναι φετίχ

«Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras

Να κλείσει τη συζήτηση για το νόμισμα, διαμηνύοντας πάντως ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, αλλά και να αποφύγει την καλλιέργεια ανεξέλεγκτων προσδοκιών, τονίζοντας ότι δεν είναι «ο Χάρρυ Πόττερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα» επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το εάν το ευρώ είναι φετίχ, ο κ. Τσίπρας απαντά χαρακτηριστικά «κύριε Σρόιτερ εγώ έχω καλύτερα φετίχ αν εσείς έχετε το ευρώ…»!

Εκφράζει δε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι εάν υπήρχε θέμα θα έλεγε ότι «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. Η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα».

Υπεράσπισε μάλιστα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας ότι κακώς δέχεται επιθέσεις το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει μεν τις απόψεις του, αλλά εκφράζει δημοσίως τις επίσημες θέσεις του κόμματος.

Διαβεβαιώνει ότι θα κάνει «σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους, που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα» και τονίζει ότι «δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ούτε από τον Παπανδρέου, ούτε από τον Παπαδήμο, ούτε από τον Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να χαμηλώσει τις προσοκίες από μια κυβέςρνηση της αριστεράς, καθώς δεσμεύτηκε μεν στην επαναφορά του βασικού μισθού, αλλά για την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, είπε ότι θα γίνει με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Για τις απολύσεις δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει όσες έγιναν έξω από τα όρια του Συντάγματος, αλλά για τις άλλες σημείωσε ότι «δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για τις τράπεζες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με την ανακεφαλαιοποίησή τους και στη συνέχεια την πώλησή τους, μίλησε για «πράξη που είναι ποινικά ελέγξιμη και κολάσιμη, για κακουργηματική απιστία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου» και προειδοποίησε ότι «αυτοί οι οποίοι θα υπογράψουν θα έχουν τις συνέπειες του νόμου, έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι όλες οι τράπεζες, στις οποίες έχει βάλει χρήματα το ελληνικό δημόσιο θα περάσουν στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές ένα αποτέλεσμα, με το οποίο να γίνει πράξη το σύνθημα «στις 26 φεύγουν», ενώ επιτέθηκε στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη λέγοντας: «Βλέπω μια μεγάλη αγωνία από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη να φτιάξει ένα σχήμα που δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία και η στάση έχει ένα αντισυριζικό αν θέλετε, μια αντισυριζική σκοπιά και μια αντισυριζική αγωνία».

Για την προσωπική του παρουσία στα δημόσια πράγματα τόνισε ότι θα ήθελε να αποφύγει να γεράσει στην πολιτική.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση»

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου τόνισε:

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση! Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την επαναφέρει στα μνημόνια… Η Ελλάδα προχωρά μπροστά! Ο κ. Τσίπρας θέλει να την κρατήσει στο χθες που χρεοκόπησε… Ανάμεσα στη μιζέρια και στην ελπίδα, ο κ. Τσίπρας διάλεξε τη μιζέρια…»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By