Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Τ. Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Πήρα και εγώ την 13η σύνταξη

Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα, ακόμη ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τη «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση ως επίδομα στους συνταξιούχους στο τέλος του 2016 και πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν έλαβε την 13η σύνταξη, όπως ο κ. Μπαλαούρας, ο Τ. Μηταφίδης απάντησε πως “ναι, όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων και αυτό είναι το λάθος, πήραν το έκτακτο αυτό επίδομα”.

Ερωτηθείς σχετικά πότε το κατάλαβε είπε πως το κατάλαβε «όταν ανέκυψε το θέμα με τον κ. Μπαλαούρα διότι η βεβαίωση αποδοχών που παίρνουμε κάθε φορά από τη Βουλή δεν περιλαμβάνει το τμήμα της σύνταξής μας το οποίο – κακώς κατά τη γνώμη μας – έστω και αν είναι στα 400, εξ ακολουθείται να δίνεται και στους βουλευτές».

Ο κ. Μηταφίδης ανέφερε πως επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας ώστε να γίνει ένας έλεγχος και να διαπιστωθεί αν κάποιοι που δεν πλήρωσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, να τα επιστρέψουν.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σπέκουλα, αντιπερισπασμός, ας μας απαντήσουν για τα λεφτά που πήγαν στα νησιά της Καραϊβικής και δεν είναι και τα μόνα» είπε και σημείωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα αρχής που κατά τη γνώμη του έπρεπε αυτά τα ζητήματα να «τα είχαμε ζητήσει ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από την πλευρά μας».

Παράλληλα τονίζει πως έχουν «κρεμάσει» οι εισαγγελείς των καναλιών τον Μ. Μπαλαούρα και πως «δεν στοχοποιήθηκε τυχαία, ένας άνθρωπος που έχει περάσει τα πάνδεινα τον καιρός της Χούντας» και υποστηρίζει πως «επειδή το κριτήριο δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό σε όσων τους λογαριασμούς μπήκε το βοήθημα φορτωνόμαστε και ιδιοτέλεια».

«Όσοι μας εγκαλούν για το λάθος που έγινε με την καταβολή στους λογαριασμούς μας του έκτακτου βοηθήματος που είναι λάθος της υπηρεσίας και θα επιστραφεί ας ψάξουν στις ίδιες τις γραμμές τους να βρουν πόσοι δικοί τους το πήραν χωρίς να βγάζουν μιλιά» προσέθεσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

liberal.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)