Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Τα μεγάλα σχέδια της ανταγωνίστριας της Βooking, Bidroom

Η ξενοδοχειακή πλατφόρμα που προσφέρει στους ξενοδόχους απευθείας κρατήσεις χωρίς προμήθεια.

Να συνεχίσει τη διεθνή της επέκταση και το 2019 αξιοποιώντας τον γύρο χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 σκοπεύει η Bidroom, η πρώτη ξενοδοχειακή πλατφόρμα που δεν βασίζεται στην προμήθεια των μελών της και η οποία σχυρίζεται ότι αποτελεί μια δικαιότερη εναλλακτική λύση από ιστοσελίδες όπως η Booking.com

Ειδικότερα η εταιρεία φιλοδοξεί να φτάσει το 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες έως το 2020 και για το λόγο αυτό προσέθεσε στο δυναμικό της τον μηχανικό πληροφορική, Maurizio Tripi, για να επιταχύνει τη τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας μέσω της επέκτασης της ομάδας των μηχανικών της κατά 300% πριν από το 2020.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Bidroom είναι μια Διαδικτυακή Ταξιδιωτική Κοινότητα και μια πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων με +120.000 ξενοδοχεία σε 128 χώρες, η οποία προσφέρει στους ξενοδόχους απευθείας κρατήσεις χωρίς προμήθεια σύμφωνα με ένα πρωτότυπο μοντέλο «πρώτα έσοδα – πληρώστε αργότερα», ενώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν έως και 25% χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων σε σύγκριση με άλλους παρόχους. Ειδοποιός διαφορά της από τα γνωστά διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία (ΟΤΑ), όπως η Booking.com, είναι ότι δεν χρεώνει προμήθεια κατά την κράτηση του ξενοδοχείου, αλλά λειτουργεί με ένα ετήσιο μοντέλο συμμετοχής, όπου τα ξενοδοχεία καταβάλλουν εισφορά μόνο μετά από αποδεδειγμένη επιτυχία.

Αυτή την ουσιαστική εξοικονόμηση απολαμβάνει και ο ταξιδιώτης, ο οποίος στη συνέχεια θα πληρώσει μια εγγυημένα καλύτερη τιμή. Όπως αναφέρουν τα στελέχη της πλατφόρμας το Bidroom είναι αποδεδειγμένα φθηνότερο από όλα τα άλλα γνωστά διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία ενώ βελτιώνει και τα περιθώρια κέρδους των ξενοδόχων.

Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Άμστερνταμ, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη και Παρίσι. Η επαναστατική άποψη για την κράτηση ξενοδοχείων και η μοναδική τεχνολογία που αναπτύχθηκε αυτόνομα έχει κερδίσει πολλούς επαίνους στον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως από την παρουσίασή του το 2014. Το Bidroom έχει κερδίσει πολλά βραβεία τα τελευταία χρόνια, όπως το «Top Foreign Startup Award» στο Uzakrota Travel Summit το 2018.

Η επεκτασιμότητα και η ευελιξία είναι το κλειδί για το 2019

Χρησιμοποιώντας τα 25 χρόνια τεχνολογικής του εμπειρίας, ο κ. Tripi αναβαθμίζει τη πλατφόρμα Bidroom με γρήγορες κινήσεις, διατηρώντας την ευελιξία συνεχίζοντας να προκαλεί την αγορά. «Το πρώτο μας βήμα είναι να μεταμορφώσουμε το «IT» σε «Μηχανική» εισάγοντας τις καλύτερες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα – πρακτικές Cloud Native Applications, Microservices, Big Data Analytics, AI και DevSecOps – όλες διαχειριζόμενες με ευέλικτες διαδικασίες. Η Bidroom έχει ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης μπροστά της και είμαι εδώ για να κάνω ό,τι αγαπώ περισσότερο: την αναβάθμιση του προϊόντος και της τεχνολογίας του που θα αξιοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και τη στήριξη μιας εξαιρετικής επιχειρηματικής ευελιξίας» – λέει ο Maurizio Tripi, CTO της Bidroom.

Για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος η εταιρεία θα προχωρήσει σε επέκταση της ομάδας μηχανικών κατά 300% πριν από το 2020. Επιπλέον, θέλει επίσης να μετατοπίσει την προοπτική από τη «διαχείριση πλατφόρμας» σε περισσότερη ανάπτυξη υπηρεσιών εστιασμένη στη Διαχείριση Προϊόντων, για να διατηρήσει την προσφορά προϊόντων της εταιρείας στην κορυφή σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δέχεται.

Η προσθήκη ενός νέου COT στις ανώτερες θέσεις της Bidroom είναι ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προσπαθεί να προσεγγίσει πάνω από 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες έως το 2020.

Ένας COT με νοοτροπία από τη Σίλικον Βάλεϊ

Με καταγωγή από την Ιταλία, ο Tripi (49) έχει περάσει πολλά χρόνια στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, όπου ασχολήθηκε εντατικά με το τεχνολογικό οικοσύστημα. Ήταν ενεργό μέλος πολλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ως επιχειρηματίας, επενδυτής και στρατηγικός σύμβουλος, μεταξύ των άλλων ίδρυσε τη Real Contacts – ένα σύστημα διαχείρισης της υπόληψης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη σύναψη σχέσεων. Προηγουμένως, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Innovation & Consulting για τη Herzum, μια εταιρεία συμβούλων που εδρεύει στο Σικάγο, ΗΠΑ. Συνέβαλε επίσης στην ίδρυση της «Agilengineering», μιας από τις πρώτες εταιρείες παροχής συμβουλών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ευέλικτων μεθοδολογιών, της οποίας υπήρξε πάντα ένθερμος υπερασπιστής από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ο κ. Tripi είναι ηγέτης στον τομέα της Τεχνολογίας Λογισμικού και αναγνωρισμένος διεθνής σύμβουλος CxO. Ανέλαβε ψηφιακό μετασχηματισμό για οργανισμούς στους κλάδους της χονδρικής, της αεροπορίας, των τηλεπικοινωνιών, της χρηματοδότησης, της άμυνας και της κυβέρνησης, εισάγοντας καινοτόμες προσεγγίσεις στην τεχνολογία λογισμικού για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας. Το 2017, του δόθηκε ο τίτλος του Senior Member of the Association of Computing Machinery.

«Η προσθήκη ενός πολύ έμπειρου υπεύθυνου για την τεχνολογία στη διοίκηση της ομάδας μας αποτελεί ένα άλλο σημαντικό βήμα για τη στρατηγική μας ανάπτυξη στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε σχετικά ο Michael Ros, Συνιδρυτής της Bidroom και COO.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού. Από την εμπειρία μου, σπάνια έχω δει άλλα scale-ups με ένα τέτοιο μείγμα από μια εξαιρετική ομάδα, ένα ανατρεπτικό επιχειρηματικό μοντέλο και μια αποτελεσματική εκτέλεση» σχολίασε σχετικά ο κ. Maurizio Tripi.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By