Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Tencent: Σε δυσθεώρητα ύψη η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε αυτή του Facebook

Η κεφαλαιοποίηση της κινεζικής Tencent ξεπέρασε αυτή του μεγαλύτερου κοινωνικού μέσου δικτύωσης του Facebook, χάρη σε ένα ξέφρενο σπριντ στο οποίο έχει επιδοθεί η μετοχή της σε όλη τη διάρκεια του 2020.

Η συνολική αξία των μετοχών του κινεζικού κολοσσού τυχερών παιχνιδιών και κοινωνικών μέσων δικτύωσης ανήλθε σήμερα στα 5,15 τρισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (664,50 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας την κεφαλαιοποίηση του Facebook, η οποία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης διαμορφώθηκε στα 656,15 δισ. δολάρια.

Η Tencent είναι γνωστή για τα δημοφιλή παιχνίδια που σχεδιάζει για κινητές συσκευές, αλλά και για την εφαρμογή WeChat -της πιο δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων στην Κίνα με περισσότερους από 1 δισ. χρήστες.

Το WeChat διαθέτει επίσης μια λειτουργία στη λογική των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με την ονομασία Moments, με την οποία οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν εικόνες, βίντεο και διάφορα links. H Tencent μέσω της εφαρμογής Moments αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τη διαφήμιση.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων την οποία ονομάζει QQ. Τα έσοδα από τα ευρύτερα κοινωνικά δίκτυα αντιπροσωπεύουν περί του 23% των συνολικών εσόδων της Tencent.

Οι μετοχές της Tencent έχουν πατήσει γκάζι φέτος κάνοντας άλμα 43% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από το 12% από αυτή του Facebook. Αυτό το ράλι έχει προσθέσει σχεδόν 1,56 τρισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (201,44 δισ. δολάρια) στην αξία της Tencent με όρους κεφαλαιοποίησης.

Ο κινεζικός κολοσσός έχει επωφεληθεί από τον εγκλεισμό των χρηστών στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονωϊού στην Κίνα , καθώς πολλοί από εκείνους περνούσαν τον χρόνο τους στα παιχνίδια και τις εφαρμογές της Tencent.

Η μετοχή του Facebook, του οποίου έφθασε σε ιστορικό υψηλό στα 250,15 δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχει ακολουθήσει αντίθετη πορεία εν μέσω μία γενικευμένης πτώσης του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κεφαλαιοποίηση της Tencent ξεπερνά αυτή του Facebook. Στο παρελθόν έχει επαναληφθεί στα τέλη του 2017 και αρκετές φορές το 2018 για μικρά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο σε όλη τη διάρκεια του 2019, το Facebook παρέμεινε μπροστά από την Tencent σε όρους κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By