Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Το Facebook “ρωτά” τους χρήστες αν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού

Το Facebook ανακοίνωσε χθες (6/4) ότι θα ξεκινήσει να “ερευνά” Αμερικανούς χρήστες σχετικά με την υγεία τους και το αν εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού, λαμβάνοντας μέρος σε ένα ερευνητικό project του Carnegie Mellon University που έχει στόχο τη δημιουργία “χαρτών” με βάση τις αναφορές κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα παρουσιάζει έναν σύνδεσμο στην αρχική οθόνη των χρηστών, ο οποίος θα τους κατευθύνει στη σχετική έρευνα. Η έρευνα αυτή, θα βοηθήσει τους ερευνητές να προβλέψουν που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Εάν αυτό πετύχει, το Facebook θα κάνει αντίστοιχες έρευνες διαθέσιμες και σε χρήστες άλλων χωρών.

Σε δημοσίευσή του, το Facebook τόνισε ότι το ίδιο δεν θα έχει πρόσβαση στις απαντήσεις που δίνονται και αντίστοιχα δεν θα δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών που απαντούν. Επιπλέον, το Facebook ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα κάνει διαθέσιμες σε επιδημιολόγους περισσότερες κατηγορίες δεδομένων των χρηστών του, μέσω του προγράμματος Disease Prevention Maps.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By