Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Το ISIS σκότωσε 48 αμάχους στη βόρεια Συρία

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εξαπέλυσαν επιδρομές ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό

tzixantistes_10

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 48 αμάχους στην βόρεια Συρία για φερόμενη στήριξη που παρείχαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) – μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Στις 27 Μαίου, οι τζιχαντιστές του ΙΚ εξαπέλυσαν επιδρομές ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και όσοι παρείχαν υποστήριξη στους μαχητές του FDS συνελήφθησαν. Τους συγκέντρωσαν και τους δολοφόνησαν. Ο αριθμός των αμάχων σε αυτές τις μαζικές εκτελέσεις ανήλθε στους 48», ανέφερε το γραφείο ενημέρωσης του κόμματος.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Αμχέτ Αράκ, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν υποστεί σειρά από ήττες σε συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος και έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο σε πάνω από 12 χωριά στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις Πεσμεργκά επανεκατέλαβαν εννέα χωριά και σκότωσαν 140 τζιχαντιστές του ΙΚ, έπειτα από επίθεση διάρκειας δύο ημερών που εξαπέλυσαν ανατολικά της Μοσούλης, ανακοίνωσε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ασφάλειας του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με αναφορές νωρίτερα, περίπου 5.000 Κούρδοι μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By