Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Το ΠΑΣΟΚ Ενώνεται και Δικαιώνεται

 Οι επαφές με την Δημ. Αρ. αλλά και η ενεργοποίηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.  μαζί με τις «ευχάριστες εκπλήξεις» που θα έχουν κάποια από τα ψηφοδέλτια, δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ επαναπροσδιορίζει το στίγμα του στη κοινωνία

pasok

Τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία κάνει ξανά το ίδιο λάθος που έκανε και παλαιότερα. Τη στιγμή δηλαδή που «χαριεντίζεται επικοινωνιακά» με την αριστερά της αριστεράς, έχοντας ως απώτερο σκοπό και στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς έκανε και το 2010, τότε που γέννησε στο Ζάππειο το αντιμνημόνιο, πριν το παραδώσει στις πλατείες για να το αναθρέψουν οι οπαδοί του ΌΧΙ του Ιουνίου.

Την στιγμή δηλαδή που με τη στάση της βάζει νερό στο μύλο του λαϊκισμού, την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ βιώνει τη δική του στιγμή δικαίωσης και συσπείρωσης.

ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Όλα δείχνουν πως στη Χαριλάου Τρικούπη, οι πληγές, οι κόντρες και τα «κομματικά τραύματα» που έφερε η εκλογική και δημοκοπική πτώση των τελευταίων ετών, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Τη γκρίνια και την εσωστρέφεια, διαδέχονται η ανανέωση και η διεύρυνση.  Μία ανανέωση που γίνεται με πραγματικούς όρους κοινωνίας και όχι μόνο με ηλικιακά κριτήρια. Αλλά και μία διεύρυνση, που ίσως αλλάξει τον εκλογικό χάρτη τις επόμενες ημέρες.

Αν καρποφορήσουν οι προχωρημένες επαφές που έχουν γίνει εδώ και λίγες ημέρες  με άλλες πολιτικές δυνάμεις, από όμορους και συγγενικούς χώρους, οι οποίες επιθυμούν να συστρατευθούν γύρω από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τότε η Φώφη Γεννηματά θα έχει κερδίσει τον πρώτο μεγάλο στόχο που έβαλε και μάλιστα αρκετά γρήγορα.

Θεματοφύλακες και εγγυητές αυτής της ανανέωσης, αλλά και της διεύρυνσης που επιχειρείται  είναι οι άλλοι δύο συνυποψηφιοί της για τη προεδρεία, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αμφότεροι δηλώνουν παρών και στηρίζουν κάθε της προσπάθεια. Σημαντικός όμως είναι και ο ρόλος του  πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που όπως λένε κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, «είναι ο μόνος πρόεδρος που έβαλε τον εαυτό του στον τόκο, για να μη χάσει το κόμμα και η κοινωνία το κεφάλαιο της ιστορίας»

Οι προχωρημένες επαφές με την Δημ. Αρ. αλλά και η ενεργοποίηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που κηρύττουν πανελλαδικά την επιστροφή τους, μαζί με τις «ευχάριστες εκπλήξεις» που θα έχουν κάποια από τα ψηφοδέλτια, δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ επαναπροσδιορίζει το στίγμα του στη κοινωνία και θα είναι από τα κόμματα που θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους.

Κάτι που όμως δεν αρκεί στους ανθρώπους του περιβάλλοντος της προέδρου, «που επιθυμούν να δημιουργήσουν μία νέα σχέση με μία κοινωνία που άλλαξε και να προσπαθήσουν μέσα από αυτό, να αναδείξουν εκτός από στελέχη και τα προβλήματα των σύγχρονων μη προνομιούχων, εκφράζοντας ένα νέο ΠΑΣΟΚ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)