Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Το πρώτο ηλεκτρικό Mazda έρχεται το 2020!

Η ιαπωνική φίρμα δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις, ετοιμάζοντας ένας αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Η Mazda μπορεί να μην εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να ονειρεύεται ακόμη και νέα μοντέλα με Wankel κινητήρα, ωστόσο δεν μπορεί να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις με το βλέμμα προς το μέλλον. Έτσι λοιπόν βρίσκεται στα σκαριά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020!

Παράλληλα, με το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, αυτόματα θα κατέβει και ο μέσος όρος εκπομπών CO2 της γκάμας της, ο οποίος το 2018 άγγιζε τα 135,2 g/km, ενώ μέχρι το 2021 ευελπιστούν σε σημαντική μείωση με το μέσο όρο να ανέρχεται στα 95 g/km.

Να σημειωθεί ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Toyota, ενώ μετά το 2020 και την επίσημη παρουσίαση του θα ακολουθήσουν περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα, είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε Plug-in-Hybrids. Τέλος, η Mazda δείχνει να στηρίζει την ιδέα των υβριδικών κινητήρων, αλλά με σαφή προτίμηση για συνδυασμό με diesel μοτέρ και όχι με βενζινοκινητήρα.

By