Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Τουλάχιστον 80 σεισμοί σε μία ημέρα στην Τοσκάνη

Εκκενώθηκαν σχολεία σε Έμπολι και Σιένα

seismos4

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Ιταλία και κυρίως στην Τοσκάνη, οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μόλις 24 ώρες έχουν σημειωθεί 80 σεισμικές δονήσεις στο Κιάντι γνωστό για τις πλούσιες ποικιλίες κρασιού.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας εκκενώθηκαν σχολεία σε Έμπολι και Σιένα, ενώ δεκάδες ήταν οι πολίτες που προτίμησαν να περάσουν την ημέρα στο δρόμο παρά εντός κτιρίων.

Από τις 80 και πλέον δονήσεις, η ισχυρότερη της τάξης του 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.36, ενώ ακολούθησε δόνηση μεγέθους 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ μία ώρα αργότερα.

Το επίκεντρο υπολογίζεται ανάμεσα στις περιοχές του Κιάντι και του Σαν Κασάνο στην Βαλ ντι Πέζα στη Φλωρεντία ενώ το εστιακό βάθος ήταν 71, χλμ.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, κάλεσε την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Αλεσάντρο Αμάτο, του ιταλικού ινστιτούτου γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας, είναι αδύνατο να προβλεφθεί η διάρκεια της σεισμικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό έπειτα από ισχυρή δόνηση να ακολουθήσουν και άλλες, προσθέτοντας πως πρόσφατα σημειώθηκε ανάλογη δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By