Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020

Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν σε New York Times

Η εφημερίδα τον επέκρινε για την εκστρατεία εκφοβισμού του τουρκικού Τύπου εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου

ny-times-building

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επετέθη κατά της εφημερίδας New York Times για το κύριο άρθρο της 22ας Μαΐου στο οποίο, υπό τον τίτλο «Μαύρα σύννεφα επάνω από την Τουρκία».

«Ποιος είσαι; Είσαι εφημερίδα και πρέπει να κρατήσεις τη θέση σου», δήλωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συμποσίου, χαρακτηρίζοντας «ανήθικο» το κύριο άρθρο των New York Times και κατηγορώντας την εφημερίδα για «παραβίαση των ορίων της ελευθερίας» και για «ανάμειξη στα εσωτερικά της Τουρκίας».

«Μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ; Εάν το κάνεις, (ο Λευκός Οίκος) θα πράξει αμέσως τα δέοντα», είπε.

Στο κύριο άρθρο της περασμένης Παρασκευής οι New York Times κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι θέλει να φιμώσει τον ανεξάρτητο Τύπο της χώρας του. «Αυτό το είδος της βάρβαρης χειραγώγησης της πολιτικής διαδικασίας αποτελεί μεγάλο σφάλμα και θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ήδη κακοποιημένη δημοκρατία στη χώρα» προειδοποιούσε το κύριο άρθρο κάνοντας λόγο για «μεγάλης κλίμακας εκστρατεία εκφοβισμού».