Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Τραγική η κατάσταση στην Βενεζουέλα – Ο στρατός μοιράζει τα τρόφιμα

Δεν έχει τέλος το δράμα των κατοίκων της Βενεζουέλα

venezouela

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο ανέθεσε στις ένοπλες δυνάμεις τον έλεγχο ενός νέου συστήματος διανομής τροφίμων, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες εξουσίες στο στρατό.

Ο επικεφαλής των ενόπλεων δυνάμεων, ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο, θα είναι υπεύθυνος για την μεταφορά και διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης, τον έλεγχο των τιμών και την τόνωση της παραγωγής, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην κυβέρνηση της εφημερίδας.

Όλα τα υπουργεία, όλοι οι υπουργοί, όλοι οι κρατικοί οργανισμοί είναι στην υπηρεσία και στην δικαιοδοσία του κ. Παντρίνο, ανέφερε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Μαδούρο.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Παντρίνο αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην σοσιαλιστική κυβέρνηση.

«Είναι πλέον μια πλήρως στρατικωποιημένη κυβέρνηση» δήλωσε στην αμερικάνικη εφημερίδα αναλυτής σε θέματα άμυνας. «Ο στρατός είναι η μόνη πηγή εξουσίας του Μαδούρο» πρόσθεσε.

«Ο Μαδούρο δίνει τα κλειδιά του προεδρικού μεγάλου σε έναν στρατιωτικού ηγέτη που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση» δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες. «Αυτό σημαίνει περισσότερα οδοφράγματα, περισσότερη διαφθορά και λιγότερη παραγωγή».

Τη Δευτέρα ο κ. Μαδούρο διέταξε την κρατικοποίηση εργοστασίου ειδών υγιεινής της Kimberly Clark, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πρέπει να σταματήσει την παραγωγή λόγω ελλείψεων στις πρώτες ύλες