Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2020

Tρία ελληνικά σπίτια στη λίστα με τα πέντε πιο ακριβά στον κόσμο για διακοπές

H ενοικίαση σπιτιών μέσω Airbnb έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου. 

Η βρετανική Independent ρώτησε τον Anthony Lassman, συνίδρυτη της εταιρίας Nota Bene Global, η οποία ειδικεύεται στις διακοπές πολυτελείας, ποια είναι τα πιο ακριβά σπίτα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και εκείνος πρόθυμα μας κατατόπισε για το ποια είναι όχι μόνο εκείνα με το πιο υψηλό κόστος αλλά και αυτά που οι πιο πλούσιοι επιχειρηματίες του κόσμου επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η εταιρία του Anthony Lassman διαχειρίζεται μερικές από τις πιο ξεχωριστές επαύλεις που μπορεί να συναντήσει κανείς σε διάφορες χώρες, από την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα και την Αμερική και εκείνος μας εξηγεί πως οι περιουσίες των πελατών του ξεκινούν από τα 20 εκατομμύρια δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 8 δισεκατομμύρια σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Για τους δισεκατομμυριούχους το κόστος ενός ταξιδιού στο Μπαλί είναι αντίστοιχο με το κόστος μίας σοκολάτας για έναν μέσο προϋπολογισμό», λέει ο Lassman και προσθέτει πως οι πελάτες του θα ξοδέψουν τεράστια ποσά για ένα σπίτι μόνο αν γνωρίζουν από πριν πως πρόκειται «για κάτι πραγματικά ξεχωριστό» εξηγώντας παράλληλα πως ο νούμερο ένα προορισμός για τους προνομιούχος αυτού του πλανήτη δεν είναι άλλος από την Ελλάδα, με τις βίλες να κυμαίνονται μεταξύ 87 χιλιάδων και 174 χιλιάδων δολαριών την εβδομάδα. 

Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με τα πιο ακριβά και περιζήτητα σπίτια του κόσμου, αυτά στα οποία δεν μπορείς να μείνεις παρά μόνο αν είσαι εξωφρενικά πλούσιος χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι ακριβείς τοποθεσίες τους για λόγους εχεμύθειας και ασφαλείας.

# 1 Βίλα στην ιταλική λίμνη Como. $105,847 την εβδομάδα

Η περιοχή γύρω από την λίμνη Κόμο της Ιταλία θεωρούταν πάντα ένα από τα πιο αριστοκρατικά μέρη του πλανήτη.

 #2 Ιδιωτική βίλα στη Μύκονο $174,349 την εβδομάδα

Παρόλα αυτά ο Lassman ξεκαθαρίζει ότι κανένας άλλος προορισμός δεν έχει τόση ζήτηση όσο η Μύκονος.

# 3 Βίλα στο Πόρτο Χέλι $105,831 δολάρια την εβδομάδα

Καθώς η Μύκονος βουλιάζει κάθε χρόνο από τουρίστες ο Lassman προτείνει στους πάμπλουτους πελάτες του που επιμένουν ελληνικά να επισκεφτούν το Πόρτο Χέλι ή το ήσυχο νησί της Αντιπάρου.

# 4 Βίλα στην Ιθάκη, $ 122,000 την εβδομάδα

Και η Ιθάκη ανάμεσα στα ελληνικά νησιά που διαλέγουν οι προνομιούχοι αυτού του κόσμου.

# 5 Βίλα στην Τοσκάνη, $87,155 δολάρια την εβδομάδα

Η Τοσκάνη αποτελεί σταθερή αξία με τα πανέμορφα τοπία της να θυμίζουν μυθιστόρημα.

By