Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Τρίτωσε για το ΠΑΣΟΚ…

Μετά την ΚΑΠΠΑ και την Interview η Pulse δίνει και αυτή τρίτο το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, για τρίτη συνεχόμενη φορά…

dimoskopisi22

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Pulse για το Action24 έχουμε καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και «όχι» σε πρόωρες εκλογές. Στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση που γίνεται για την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά αντίθετο στις κάλπες εμφανίζεται το 51% των ερωτηθέντων. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που δεν επιθυμούν εκλογές και σε αυτούς που τις επιθυμούν έχει διευρυνθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, από τις 6 στις 10 ποσοστιαίες μονάδες (στην έρευνα της 24ης Νοεμβρίου τα ποσοστά ήταν 50% κατά των εκλογών και 44% υπέρ, ενώ στην σημερινή έρευνα είναι 51% κατά και 41% υπέρ).

-Για πρώτη φορά, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (41%) επιλέγουν ως την καλύτερη δυνατή στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα την σκληρή διαπραγμάτευση και αν είναι αμετακίνητη, τη ρήξη με τους δανειστές.

-Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια με ασφάλεια και χωρίς κινδύνους, καταγράφεται η απόλυτη ισοπαλία. Το 24% των ερωτηθέντων απαντούν «μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και το ίδιο ακριβώς ποσοστό απαντούν «μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

-Στην εκτίμηση ψήφου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα ποσοστά των τεσσάρων πρώτων κομμάτων καταγράφουν μικρή πτώση.

-Αναλυτικά, τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 24%
ΣΥΡΙΖΑ 29%
ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝΕΛ 4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%
ΔΗΜΑΡ 1%
ΚΚΕ 6%
ΠΟΤΑΜΙ 6,5%

-Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης το ποσοστό διευρύνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 63% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 24% που πιστεύουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By