Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Τσακαλώτος: Κίνδυνος το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση αφορολόγητου νωρίτερα

Στον κίνδυνο των πλειστηριασμών για στην περίπτωση το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση του αφορολόγητου μετά την λήξη του προγράμματος αναφέρθηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα καθώς και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Όπως διευκρίνισε «η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες να παίρνουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους» Ωστόσο όπως εξήγησε όταν υπάρχει κρίση η κυβέρνηση οφείλει να παίρνει μέτρα ο αντίκτυπος των οποίων θα φανεί αφού επιστρέψουμε στην κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών οι κίνδυνοι είναι δύο. Αρχικά οι τράπεζες και δεύτερον το ΔΝΤ, το οποίο μπορεί να ζητήση την μείωση του αφορολόγητου το ’19. «Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηρισιτκά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By