Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις»

Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός

tsipras

Τα χαρτιά του για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ανοίγει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας σήμερα στο «Έθνος», τονίζει ότι τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα και σημειώνει:

«Έχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά». «Θα απογοητευθούν αν νομίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι αλλά θα τους απογοητεύσουμε», είπε ακόμα, ενώ για τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου τόνισε:

«Τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά».

Όσο για το ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν ρήξη, σχολίασε: «Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας. Αισιοδοξώ ότι δεν θα το επιτρέψουν οι σώφρονες πολιτικές δυνάμεις».

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις και επισήμανε: «Δεν υπάρχει λόγος ούτε για εκλογές, ούτε για δημοψήφισμα. Ο λαός μας έδωσε ξεκάθαρη εντολή στις 25 Ιανουαρίου. Οι νόμοι που θα έρθουν στη Βουλή θα υλοποιούν το πρόγραμμά μας. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΟ των ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς υποσημειώσεις».

«Το πρόβλημα για όσους σχεδιάζουν τη φθορά ή την πτώση της κυβέρνησης είναι ότι λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό. Ότι και να κάνουν, πάλι μπροστά τους θα μας βρουν», σημείωσε.

 

tsip1

tsip2

tsip3

By