Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Τσίπρας: Δέσμευσή μας να βγάλουμε την χώρα από την κρίση

Δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Βασιλικής Θάνου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

tanou tsipras

Την δέσμευση του να προσπαθήσει να βγάλει την χώρα από την κρίση επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Βασιλική Θάνου να αποχωρεί από την υπηρεσιακή της θέση.

Απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα.  «Διαχειριστήκατε όλα τα θέματα με άψογο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φεύγετε, συνέχισε ο νέος Πρωθυπουργός, καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός. Η χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό σύστημα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης των χωρών του Νότου, οι οποίες αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα.

«Η Ευρώπη πρέπει με ανθρώπινες αξίες να λύσει ένα παγκόσμια πρόβλημα» τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

Aπό την πλευρά της, η απερχόμενη Πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. «Σας συγχαίρω για τη νίκη του κόμματός σας και για την επανεκλογή σας» υπογράμμισε παράλληλα.

Ο λαός, συνέχισε, σας περιέβαλε και πάλι με την εμπιστοσύνη του. «Καλείστε να εφαρμόσετε το δύσκολο έργο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσετε τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση» υπερθεμάτισε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ. Θάνου παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, το πρόβλημα οξύνθηκε. «Χάρη στα μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από την υπηρεσιακή, το πρόβλημα τείνει προς αποκλιμάκωση», διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε η κ. Θάνου και τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση συνέβαλε στο να γίνει κατανοητό πως το το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές, με την επίλυσή του να απαιτεί συλλογική δράση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By