Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Τσίπρας: Εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015

tsiprasooo

Μιλώντας στον οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως οι καταθέσεις των πολιτών είναι πλήρως εγγυημένες.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι η παραπάνω διαβεβαίωση είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι άλλοι, στις δύσκολες στιγμές, τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Στο ζήτημα των τραπεζών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θεωρείται αναγκαία λόγω της αποτυχίας των δύο προηγούμενων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Το κλείσιμο της συμφωνίας εξασφαλίζει σταθερότητα και 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έσπευσε να διευκρίνισε, ερωτηθεί για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, επανέλαβε τη δέσμευση για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τη μέγιστη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Εξαίροντας τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπενθύμισε την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη και τη θέσπιση των 100 δόσεων, οι οποίες έδωσαν ανάσα σε πάνω από 1 εκατ. επιχειρηματίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By