Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Τσίπρας – Κουβέλης σχεδιάζουν κοινή πορεία

Σε προχωρημένες συζητήσεις για συνεργασία τα δύο κόμματα

tsipras-vouliBBB

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι συνομιλίες ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είναι σε προχωρημένο στάδιο και τα δύο κόμματα έχουν σκοπό να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Η συνεργασία τους επιταχύνεται, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχομένου να έχουμε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν έκφραση την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ο Φώτης Κουβέλης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By