Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

«Αυτό το τριήμερο η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της προσπάθησαν να εκτρέψουν τη συζήτηση.

Ο στόχος τους νομίζω έγινε σαφής: να μην συζητήσουμε για τα μέτρα ανάπτυξης, την οικονομία, το πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα… αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει», τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπραςστη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, παίρνοντας το λόγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε «εκλογές-αρένα».

«Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με τις πολιτικές επιθέσεις και τα fake news. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε μόνος σας, ακόμη και επιτιθέμενος σε νεκρούς. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο», συνέχισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και σχολίασε: «Ο πατέρας σας ήταν πρωθυπουργός, σε ένα πολωμένο κλίμα, όπως τώρα. Η τότε αντιπολίτευση τον έλεγε εφιάλτη κλπ. Εγώ ποτέ δεν έχω αναφερθεί σε τίποτα από όλα αυτά».

«Δεν θέλω να συνεχίσω τίποτα από όλα αυτά», επεσήμανε και συνέχισε:

«Λέω, ως εδώ αυτή η συζήτηση. Όμως θέλω να αναρωτηθώ δημόσια και ανοιχτά, γιατί επιλέγετε αυτή τη στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει, έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας».

«Μήπως τελικά ζορίζεστε και γι” αυτό αντί να συζητάμε άλλα, θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και τις διακοπές;», απάντησε στις συνεχόμενες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στις διακοπές του με σκάφος.

«Ζείτε κύριοι της αντιπολίτευσης εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μια ψευδαίσθηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι θα σβήσει, ότι δεν στηρίζεται στην ελληνικό λαό.

Έχετε κάνει μεγάλο λάθος προσπαθώντας να πάτε την συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό μειονέκτημα. Μετά το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου, θέλετε να πείτε «όλοι το ίδιο είμαστε», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

By