Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Τσίπρας σε Μπριζίτ: «I hope to come back to Greece and to see Betty also»

Μιλώντας στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε το γαλλικό προεδρικό ζεύγος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Αναχώρησε, λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για το Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχαιρέτισε με θερμό εναγκαλισμό στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μακρόν και την σύζυγό του, Μπριζίτ, έως την σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους -στο οποίο επιβιβάστηκε μόνο ο πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς η σύζυγός του ακολούθησε με άλλο σκάφος, δέκα λεπτά αργότερα.

Λίγο πριν από την αναχώρηση, οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν είχαν κατ” ιδίαν σύντομη συνομιλία σε αίθουσα του αεροδρομίου. Ακολούθησε ο θερμός τους εναγκαλισμός ενώπιον του φωτογραφικού φακού, με τον πρόεδρο της Γαλλίας να λέει κάτι στο αυτί του Έλληνα πρωθυπουργού, σε πολύ φιλικό τόνο.

Είχε προηγηθεί η χειραψία του κ. Τσίπρα με την Μπριζίτ Μακρόν, στην οποία ο πρωθυπουργός μίλησε στα αγγλικά, λέγοντας: «It was a pleasure to see you. I hope to come back to Greece
and to see Betty also».

«Goodbye, thank you» ήταν, με χαμόγελο, η απάντηση της κυρίας Μακρόν.

Ο διάλογος ξεκινάει στο 0:49

Το ζεύγος Μακρόν συνόδευσε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τους αποχαιρέτησε με έναν θερμό εναγκαλιασμό.

Λίγο πριν την αναχώρηση, Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν είχαν μια σύντομη συνομιλία, με τον Γάλλο πρόεδρο να λέει κάτι στο αυτί του Ελληνα πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε την Μπριζίτ Μακρόν και μιλώντας της στα αγγλικά της είπε: «Χάρηκα πολύ που σας είδα. Ελπίζω να ξαναέρθετε στην Ελλάδα και να δείτε επίσης και την Μπέτυ».

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

(Visited 1 times, 1 visits today)
By