Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Τσίπρας στους νέους υπουργούς: Κλείστε την αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου

Με πρώτη προτεραιότητα το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τελεσίγραφο στους υπουργούς του, παλιούς και νέους, να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Ενόψει του αυριανού Eurogroup, στο οποίο θα γίνει μία πρώτη συζήτηση για τη β” αξιολόγηση, εν αναμονή της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στα μέσα Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός έθεσε ως κεντρικό στόχο να προχωρήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί χωρίς εκπτώσεις και άσκοπες κωλυσιεργίες, εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε στη συνεδρίαση του Εurogroupo στις 5 Δεκεμβρίου να υπάρξουν αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός: «Να ξενυχτήσουμε για να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων».

Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα εντός του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση.

Ο οδικός αυτός χάρτης περιλαμβάνει σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Τσίπρα την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 και στη συνέχεια έξοδο στις αγορές.

«Θέλουμε να είμαστε μία ακόμη κυβέρνηση της κρίσης, ή η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση;» ρώτησε ρητορικά τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός και περιέγραψε με δραματικούς τόνους τη σημασία των επόμενων εβδομάδων:

«Είμαστε στα τελευταία δύσκολα μέτρα στο τέλος ενός δύσκολου μαραθώνιου. Είμαστε κοντά στον τερματισμό μία περιόδου δύσκολων αποφάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά και έθεσε το μείζονα στόχο της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και κατ’ επέκταση ανάκτηση των θέσεων εργασίας και περαιτέρω αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By