Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Βαρουφάκης: Πρόβλημα αποπληρωμής των δόσεων τον Ιούλιο

Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή δόσεων ΔΝΤ και ΕΚΤ όμως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στο Δημόσιο

varoufakis-vouli3

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τον Ιούλιο.

Παρά ταύτα εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως η Ελλάδα δεν θα έχει «πρόβλημα όσον αφορά στην ρευστότητα του Δημοσίου».

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την διαπραγμάτευση, καθώς, όπως τόνισε για πρώτη φορά μία χώρα πέτυχε την διακοπή μίας μνημονιακής πολιτικής. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει το e-mail Χαρδούβελη και όλα τα υφεσιακά μέτρα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως από τα δύσκολα σημεία είναι πως δεν συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και το πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σχέδιο «κοσοβοποίησης της Ελλάδας» και της αποδόμησης της Ευρώπης, αρχής γενομένης από την χώρα μας.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τις 100 δόσεις, τις επαναπροσλήψεις, τον κατώτατο μισθό και τους πλειστηριασμούς, για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως τα αιτήματα για όλα αυτά «τα στείλαμε στους εταίρους, με στόχο την σταδιακή εισαγωγή τους σε συνεργασία τους θεσμούς».

Οπως είπε μάλιστα πρέπει «να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν αφορά τους πρώτους 4 μήνες. Δεν μπορούμε σε λίγες εβδομάδες να θυσιάσουμε την τετραετία κάνοντας αμέσως πράγματα».

Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης είπε το δικό του «λεφτά υπάρχουν» καθώς αναφερόμενος στα έσοδα από τη φοροδιαφυγή τόνισε:

«Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχει θησαυρός, από την φοροδιαφυγή, μία επίσκεψη στα Βόρεια Προάστια ή την Μύκονο θα σας πείσει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By