Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Βενεζουέλα: Η Ουάσιγκτον καλεί το στρατό να «προσχωρήσει» στο στρατόπεδο του Γκουαΐδό

Η Ουάσιγκτον κάλεσε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου Χουάν Γκουαΐδό, όπως ακριβώς ο πτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες, που δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον «τη δικτατορική εξουσία» του Νικολάς Μαδούρο.

«Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πτέραρχου Γιάνες και να προστατεύσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, που υποστηρίζουν τη δημοκρατία» ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Νωρίτερα σήμετα, ο Νικολάς Μαδούρο πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώπιον πλήθος κόσμου που τον στηρίζει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, την ώρα που η χώρα είναι διχασμένη, μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό σε πρόεδρο της χώρας.

Περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους του Καράκας αξιώνοντας την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό να δηλώνει ότι «η αλλαγή στη Βενεζουέλα είναι πολύ, πολύ κοντά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By