Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

Βενιζέλος για Φλαμπουράρη: Οι συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν μπούμερανγκ τώρα

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην αποδόμηση όλων των επιχειρημάτων του μέντορα του Αλέξη Τσίπρα

pasok-benizelos

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αποδόμησε πλήρως τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με το σκάνδαλο ανάληψης έργου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ, της οποίας ήταν κύριος μέτοχος.

Αιχμή αποτέλεσε η παρουσία του γιου του πρώην υπουργού και πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέσω της οποίας υποστηρίζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης ότι πλέον δεν έχει σχέση με την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

«Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε υπουργός μπήκε ο γιός του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα;» αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προχωρώντας άλλο ένα βήμα την κριτική του ο κ. Βενιζέλος μιλά ανοιχτά για «παρένθετα πρόσωπα». «Μα, με συγχωρείτε, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ψάχνουμε να βρούμε εάν είχε γίνει μια μεταβίβαση έγκυρα και εμπροθέσμως; Εγώ σας λέω ότι είχε γίνει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η εταιρεία αυτή μπορεί να πάρει όλα τα δημόσια έργα του κόσμου; Η οποία μπορεί να έχει παρένθετα πρόσωπα απλώς;» ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση TV100.

Χαριτολογώντας, μάλιστα, για το γεγονός ότι το γνήσιο της υπογραφής στο ιδιωτικό συμφωνητικό της μεταβίβασης των μετοχών του Αλέκου Φλαμπουράρη βεβαιώθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Βενιζέλος δηλώνει δηκτικά: «Δηλαδή γιατί η βεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής δεν έγινε από το αστυνομικό τμήμα, αλλά έγινε από το αρχηγείο της Αστυνομίας; Το επόμενο βήμα ήταν να την κάνει τη βεβαίωση της υπογραφής αυτοπροσώπως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης».

«Ο κ. Τσίπρας όσες φορές πήγε να δημιουργήσει θέματα ηθικής τάξεως βρέθηκε να είναι απολογούμενος. Και δεν βάζει μυαλό. Το έπαθε στη Βουλή αρκετές φορές» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας, μάλιστα, στο επιχείρημα περί ηθικού πλεονεκτήματος που επικαλείται ο κ. Φλαμπουράρης στις απαντήσεις που επιχειρεί να δώσει ο κ. Βενιζέλος παρατηρεί ότι «το ηθικό πλεονέκτημα το λεγόμενο, είναι ένα ψευτοηθικολογικό πλεονέκτημα. Όποιος επικαλείται την ηθική του και την πίστη του, κρύβει από πίσω του κάτι. Είναι ένα στοιχείο υποκρισίας η συνεχής επίκληση της ηθικής στάσης. Η ηθική στάση είναι αυτονόητη. Η ηθική στάση είναι η προσωπικότητά μας, η συμπεριφορά μας, οι πράξεις μας, οι επιλογές μας. Όταν τονίζεις ότι ξέρεις εγώ είμαι ηθικός ή ότι εγώ είμαι θεοσεβούμενος, ή ότι εγώ είμαι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, κάτι συμβαίνει, κάτι θέλεις να αποκρύψεις. Αλλά εάν κάπου κρίνεται αυτό που λέγεται ηθικό πλεονέκτημα, κρίνεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Συνεχίζοντας την κρίτικη του στο ίδιο μήκος κύματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την «επιλογή να συκοφαντεί, να ψευδολογεί, να αμφισβητεί, να απαξιώνει» προσθέτοντας ότι «αυτό από ένα σημείο και μετά, γίνεται μπούμερανγκ».

«Φανταστείτε να είχα κάνει εγώ τις θερινές μου διακοπές στο Σούνιο, σε μια έπαυλη την οποία κάποιος εφοπλιστής έχει νοικιάσει σε έναν επιχειρηματία που ασχολείται με τον καλλωπισμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητά μαλλιά και με φιλοξενεί με την οικογένειά μου. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει, ή τι θα είχε γίνει για τον κ. Μεϊμαράκη, ή για την κυρία Γεννηματά, ή για οποιονδήποτε άλλον» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

By