Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Βενιζέλος σε Παπαγγελόπουλο: Να ασκηθεί πειθαρχική αγωγή εναντίον της Θάνου

Να ασκηθεί πειθαρχική αγωγή εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, καλεί με επιστολή του τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

9th PASOK Congress  / 9ο  Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Αφορμή στάθηκε η επιστολή της κυρίας Θάνου προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο, που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της ίδιας που εγκάλεσε την κυρία Θάνου, σημειώνοντας ότι «αποδοκιμάζω την ενέργειά σας να επέμβετε στο κοινοβουλευτικό έργο».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά από τον Νίκο Παρασκευόπουλο να κάνει χρήση του άρθρου 91 του Συντάγματος, που αφορά στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο ασκεί πειθαρχική εξουσία σε δικαστικούς λειτουργούς, από το βαθμό του αρεοπαγίτη ή αντεισαγγελέα του Aρείου Πάγου και πάνω, ή στους αντίστοιχους με αυτούς. Σύμφωνα με το Σύνταγμα την πειθαρχική αγωγή εγείρει ο Yπουργός Δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει την οδυνηρή έκπληξή του για την αλληλογραφία μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και της Φώφης Γεννηματά, που είδε το φως της δημοσιότητας και κατηγορεί την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι με την επίμαχη επιστολή της παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού και δικαιοκρατικού πολιτεύματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)