Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Βερχόφστατ: «Ο Τσίπρας ενισχύει το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών»

«Αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος θα ήταν προτιμότερο να επικεντρωθεί στο χτίσιμο μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα»

berxo1

Κριτική στην ελληνική πλευρά ασκεί ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Βερχόφστατ με αφορμή το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να ενισχύει το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών», προσθέτοντας πως με τις δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας «υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Φαίνεται να λησμονεί ότι οι πάλαι ποτέ εχθροί έκαναν τη θεμελιώδη επιλογή να συνεργαστούν και να φτιάξουν ένα κοινό μέλλον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

Τονίζει δε πως η ελληνική κυβέρνηση «αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος θα ήταν προτιμότερο να επικεντρώσει την προσοχή της στο χτίσιμο μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By