Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Βολές ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο Υπ. Παιδείας

«Το σχολείο του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.» μένουν ως έχουν

kke

Στην εκτίμηση ότι το «επιχειρηματικό πανεπιστήμιο», καθώς και «το σχολείο του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.» μένουν ως έχουν, προέβη το Κομμουνιστικό Κόμμα, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, τονίζει ότι παρά την κατάργηση μιας σειράς μέτρων «που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κινήματος», όπως τα Συμβούλια Διοίκησης και η Τράπεζα Θεμάτων, δεν αναιρείται η άθλια, όπως τη χαρακτηρίζει, πραγματικότητα που βιώνουν η νεολαία και οι εργαζόμενοι στους χώρους της εκπαίδευσης.

Ο Περισσός κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και καθηλωμένους μισθούς, εκτιμώντας ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα δεν ρυθμίζονται με το πολυνομοσχέδιο, ενώ προτείνει τη λήψη άμεσων δωρεάν μέτρων σίτισης, στέγασης και μετακίνησης για όλους τους μαθητές και φοιτητές.

Επιπλέον, το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσων διορισμών στα σχολεία για την κάλυψη όλων των αναγκών, έκτακτης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και επιστροφής των κλεμμένων, όπως αναφέρει, αποθεματικών των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κλείνοντας, ο Περισσός ζητεί διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας προς όλες τις Δημόσιες εταιρείες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By