Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Βούτσης: Δεν θα ανεχθούμε προκλητικές συμπεριφορές

Σκληρό μήνυμα του υπουργού σε Βερολίνο και ΜΜΕ

voutsis

Μήνυμα στο Βερολίνο, αλλά και σε ελληνικά μίντια, ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί προκλητικές συμπεριφορές, έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Είπε μάλιστα ότι στα δελτία των καναλιών ακούγονται «απίστευτα πράγματα» σαν να είναι μεταφρασμένα από άλλη γλώσσα.

«Ας το ακούσουν αυτό όλοι και μέσα στην αίθουσα και εκτός, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, αντί της αναγκαίας επίδειξης αλληλεγγύης, αυτογνωσίας για ένα άκρως αποτυχημένο απολογισμό, στις πολιτικές που ασκήθηκαν, με τη συμπαιγνία κυβερνήσεων της χώρας μας, επί της χώρας και επί του λαού μας. Αντί, λοιπόν, μιας ριζικής και διαφορετικής νοοτροπίας, για να οικοδομηθούν οι σχέσεις συνεργασίας, συνέργειας, αλληλεγγύης και συμφωνίας, να υπάρχει αυτή η διαδικασία αυτή συμπεριφορά», τόνισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Αποτελεί, τουλάχιστον, απρέπεια και πολιτικό κυνισμό, το να αναφέρεται ότι αυτή η προσπάθεια, η οποία κριτικάρεται από πτέρυγες της κυβέρνησης, ακόμη και το προηγούμενο συγκυβερνών κόμμα, άκουσα προηγουμένως τον φιλιππικό του κ. Κεγκέρογλου, ως μια πολύ αδύναμη προσπάθεια, ως μια προσπάθεια ανάπηρη, σε σχέση με τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν», υπογράμμισε ο Υπουργός και συνέχισε:

«Αντ΄ αυτού, να υπάρχουν προς την κυβέρνηση αυτές οι υποδείξεις, ότι δεν έχει υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους, για να κατατεθεί και τα λοιπά. Ας φύγουμε εντελώς από αυτές τις νοοτροπίες» σημείωσε και έκανε λόγο για «απίστευτα πράγματα που ακούμε στα δελτία των 8, σαν να μεταφράζουν από άλλη γλώσσα».

«Όλοι και όλες θα πρέπει να αντισταθούμε και να αντιτάξουμε την λαϊκή βούληση και θέληση, η οποία κατεγράφη με όλους τους τρόπους και η οποία λέει τέρμα στη λιτότητα, η χώρα να προχωρήσει στην ανάπτυξη, στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, να προχωρήσει στο να επιδιορθωθεί και να ανατραπεί η πολιτική που οδήγησε το λαό μας εκεί που τον οδήγησε» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι παρά τους πολλούς φορείς που ασχολούνται με την διαφθορά (όπως ο Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς), η διαφθορά στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει. «Όταν μας βγάζουν κάθε χρόνο πρωταθλητές στη διαφθορά στην Ε.Ε., τότε τι να το κάνω, αν δεν έχει αποτέλεσμα», τόνισε και πρόσθεσε πως περίμενε από τους φορείς να θέσουν και το ζήτημα της αποτελεσματικότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By