Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Βουλή-Μητσοτάκης: Επίσημο δόγμα για την κυβέρνηση ο πολακισμός

Ηγετική εμφάνιση κάνατε κ. Τσακαλώτε εν τη απουσία του πρωθυπουργού. Ισως η ανάγκη να αναφερθείτε στο 3% των συριζαίων που αποτελούν την βάση του κόμματός σας είναι προβολή στο μέλλον καθώς εκεί θα επιστρέψετε.

Χαίρομαι κ. Τσακαλώτε να σας ακούω. Μαζί νομίζω μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική αντιπαράθεση. Σας λέω όμως ένα πράγμα: την μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κάποια στιγμή η Οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο. Εσείς παράγετε μόνο μιζέρια.

Η τριήμερη συζήτηση ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Είδαμε ακούσαμε και μάθαμε πολλά. Μάθαμε πως μια κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζετε σε βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες έχει ανοχή σε κάθε χυδαία συμπεριφορά. Εμείς γι αυτό καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά Πολάκη.

Ο Τσίπρας έσπευσε να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης. Ταυτισε όλους εσάς με την αλαζονική και φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας. καταλήξαμε σε μια εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Είναι αλήθεια ότι την περασμένη Τετάρτη εκτραχύνθηκε. Ολοι ξέρουν ότι αυτό δεν έιναι το ήθος μου.

Κανει λάθος όμως ο Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι ένδειξη αδυναμίας. Το ξαναλεω ότι δεν θα δεχθώ καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου.

Καλώ θα ήταν ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός και να έχει πολιτική συνείδηση όταν έχει έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι ο στίχος που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν τον κ. Τσίπρα.

Συνεπώς σας τον επιστρέφω και με την σειρά μου σας αφιερώνω ένα δίστιχο από το ποίημα «Φοβαμαι»: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη την φωλιά πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου

Και θα σας πω τώρα ποιες είναι οι άλλες αλήθειες που προέκυψαν από τη συζήτηση:

Αλήθεια πρώτη. Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης. Όλα τα άλλα περι συλλογικοτήτων που είπε ο κ. Τσακαλώτος ίσως αφορούν τις ευθύνες

Όλα αυτά είναι απόφαση του Πρωθυπουργού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By