Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

VW ID. Buggy: Το παρελθόν συνεργάζεται με το μέλλον!

Το ηλεκτροκίνητο Buggy της Volkswagen συνδυάζει διαχρονικές αρετές με τεχνολογίες του μέλλοντος.

Έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απευθύνονται πρωτίστως στη λογική και σαφώς λιγότερο στο συναίσθημα, ωστόσο Volkswagen έχει αντίθετη άποψη και έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα με το παιχνιδιάρικο ID. Buggy, ένα ηλεκτρικό μοντέλο για την παραλία το οποίο παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

VW-ID-Buggy-1

Τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα dune ή beach buggies του παρελθόντος και του νέου ID. Buggy, ενώνουν μια περίοδο πέντε δεκαετιών με το μέλλον. Υπενθυμίζουμε ότι βασίζονταν στο πλαίσιο του θρυλικού Beetle και εφοδιάζονταν με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα boxer στο πίσω μέρος, ενώ ένας αριθμός μικρών κατασκευαστών δημιουργούσε αμαξώματα κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με υαλόνημα (fiberglass, GFRP) που κάλυπταν κινητήρα και πλαίσιο.

VW ID. Buggy-2

Το ID. Buggy ακολουθεί πιστά την παραπάνω λογική, σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές καινοτομίες της σύγχρονης εποχής. Βασίζεται στη πλατφόρμα MEB, στο δάπεδο της οποίας έχει τοποθετηθεί μία μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 62 kWh, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα ηλεκτροκινητήρα (στο πίσω μέρος) 204 ίππων και 310 Nm ροπής, επιτυγχάνοντας αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

VW ID. Buggy-3

Αυτό σημαίνει ότι το VW ID. Buggy διαθέτει πάντα αρκετή ισχύ στον πίσω άξονα του, ακόμα και αν χρειαστεί να κινηθεί σε off road μονοπάτια. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του ηλεκτρικού μοντέλου, για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 7,2 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί επίσης ότι ένας επιπρόσθετος ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα μπορεί να εμπλακεί, εξασφαλίζοντας και τετρακίνηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By