Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2019

Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους

vouli

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει έκκληση να βρεθεί λύση στο θέμα Ρωμανού και τον Πάνο Καμμένο να ζητά για άλλη μια φορά αναβολή της συζήτησης μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, «για να δούμε για ποιον προϋπολογισμό συζητάμε».

Οι τόνοι ωστόσο, ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε κατάντια για τον αστικό κόσμο της ΝΔ να τον αντιπροσωπεύουν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Σοφία Βούλτεψη.

«Δεν είχα την τύχη του καλού συναδέλφου να γεννηθώ πλούσιος, να σπουδάσω στα καλύτερα πανεπιστήμια, ενώ δεν έχω μερίδια στην black rock», ήταν η έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ που τόνισε ότι και η Σοφία Βούλτεψη δουλεύει από μικρή και δεν έχει τα προνόμια της Οξφόρδης και των άλλων πανεπιστημίων. «Είστε προδότης της δικής σας τάξεως, είστε της αστικής τάξης που πολεμάτε», είπε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα πολιτικά τέρατα αυτής της κρίσης.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας στο αίτημα του Πάνου Καμμένου για αναβολή της συζήτησης του προϋπολογισμού, ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός κατατέθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια η Βουλή αυτή έχει συζητήσει προϋπολογισμούς που πολλοί εκτιμούσαν ότι δεν θα εκτελεστούν και όμως εκτελέστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και επειδή η πρωτοβουλία είναι και της Κυβέρνησης, υπάρχει με βάση τον Κανονισμό και την ημερήσια διάταξη η πρόταση και θα συζητηθεί σήμερα, συνεχίζεται κανονικά. Βεβαίως κατά τη διάρκεια της συζήτησης είμαι σίγουρος ότι θα τοποθετηθείτε και θα απαντήσει και η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα».

IMG_2473

By