Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Άμποτ: Παραμένουν σοροί στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους στην Ουκρανία

Το αεροπλάνο, που κατά πάσα πιθανότητα καταρρίφθηκε από πύραυλο στις 17 Ιουλίου με 298 επιβαίνοντες, η πλειονότητα των οποίων ήταν Ολλανδοί, μετέφερε επίσης 28 Αυστραλούς και εννέα μόνιμους κατοίκους Αυστραλίας

ukraine-boeing crashed

Κάποιες σοροί παραμένουν στο σημείο όπου συνετρίβη πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα το Boeing 777 των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Το αεροπλάνο, που κατά πάσα πιθανότητα καταρρίφθηκε από πύραυλο στις 17 Ιουλίου με 298 επιβαίνοντες, η πλειονότητα των οποίων ήταν Ολλανδοί, μετέφερε επίσης 28 Αυστραλούς και εννέα μόνιμους κατοίκους Αυστραλίας.

«Κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν σοροί που δεν έχουν περισυλλεγεί στο σημείο. Και είναι η παρουσία των σορών αυτών που καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την ανάπτυξη μιας διεθνούς αποστολής στην περιοχή», δήλωσε ο Άμποτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εμπλοκή της χώρας του στην περιοχή είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική.

«Πρόκειται, και το υπογραμμίζω, για μια ανθρωπιστική αποστολή. Άλλοι μπορούν να εμπλακούν, αν το επιθυμούν, στην πολιτική στην κεντρική Ευρώπη, στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους νεκρούς μας και να τους επαναπατρίσουμε», πρόσθεσε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Άμποτ σημείωσε ότι όσο περισσότερος χρόνος περνά τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αποσυντεθούν οι σοροί και να αλλοιωθούν, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο της συλλογής των σορών θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Η Αυστραλία έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει 190 αστυνομικούς καθώς και κάποια μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για να συμμετάσχουν στη διεθνή αποστολή που έχει στόχο να διατηρήσει ανέπαφο το σημείο της συντριβής και να διασφαλίσει ότι θα συλλεχθούν όλες οι σοροί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By