Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Όπου φύγει-φύγει για τον Δεκαπενταύγουστο| Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

 Κορυφώνεται τα επόμενα 24ωρα η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού

DiakopesΑπό αύριο Παρασκευή  το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο με το αυτοκίνητό τους να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Από τον Πειραιά για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια, 16 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο. Για το Σάββατο, 23 από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο. Επίσης την Κυριακή από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Επιπλέον πτήσεις όμως θα γίνουν και από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Για την εβδομάδα 12 με 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις, από και προς Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Μύκονο.

Παράλληλα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προγραμματίσει ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με επιπλέον βαγόνια από το σαββατοκύριακο και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα. Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), καθώς πολλοί είναι αυτοί που για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μετακινηθούν με λεωφορεία. Τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανάλογα με τη ζήτηση των ημερών, θα προσθέσουν δρομολόγια, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.

Επίσης, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, θα ισχύσει, για το ρεύμα εξόδου την Τετάρτη 14-8-2013 από ώρα 16:00 έως 22:00 και για το ρεύμα εισόδου την Πέμπτη 15-8-2013, από ώρα 16:00 έως 23:00.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By