Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Έναρξη ακροαματικής διαδικασίας για την ποινή Πιστόριους

Έναν «τσακισμένο άνθρωπο» τον χαρακτήρισε η ψυχολόγος του

pistorious

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στένκαμπ, παρουσιάστηκε και πάλι σήμερα το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πρετόρια, για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την ανακοίνωση της ποινής του, διαδικασία που ενδέχεται όμως να διαρκέσει αρκετές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο Πιστόριους δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους καθώς προσερχόταν στο δικαστήριο, αλλά χαιρέτησε την οικογένειά του εισερχόμενος στην αίθουσα χαμογελώντας και αγκαλιάζοντάς τους, ενώ σήμερα στο δικαστήριο έφθασαν σήμερα το πρωί και οι γονείς του θύματος.

Η δίκη του 27χρονου Πιστόριους, ο οποίος ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και κάτω από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, δίχασε την νοτιοαφρικανική κοινή γνώμη.

Όπως παρατηρεί το Ρόιτερς, στην περίπτωση που του επιβληθεί ποινή που δεν περιλαμβάνει τον εγκλεισμό του στη φυλακή, ο πληθυσμός των μαύρων της Νότιας Αφρικής πιθανότητα να ενοχληθεί θεωρώντας ότι 20 χρόνια μετά το τέλος του απαρτχάιντ, οι πλούσιοι λευκοί εξακολουθούν να εξασφαλίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση της δικαιοσύνης.

Έναν «τσακισμένο άνθρωπο», τον χαρακτήρισε η ψυχολόγος του, η οποία εκλήθη από την υπεράσπιση να καταθέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

By