Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένα ακόμη κόμμα, το «Νέο Κόμμα». Κεντρώο, φιλοευρωπαϊκό

Την ίδρυση νέου κόμματος θα ανακοινώσει σήμερα ομάδα στελεχών του ιδιωτικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης και Πανεπιστημιακών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Κουτσομύτης.

komma1_0

Το νέο κόμμα θα αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό» και φιλοδοξεί να ξεκινήσει διαδικασίες εγγραφής μελών και ανάδειξης οργάνων άμεσα ώστε να συμμετέχει στις επόμενες Ευρωεκλογές.
Από το νέο κόμμα αποκλείονται ενεργά πολιτικά στελέχη ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εστιάσει την κριτική του στη δομή και λειτουργία του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος προτείνοντας νέες δομές και τρόπους διοίκησης του κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το fpress.gr, μεταξύ των στελεχών της ομάδας που αναλαμβάνει την αρχική πρωτοβουλία συγκρότησης του νέου κόμματος βρίσκονται Καθηγητές βρετανικών πανεπιστημίων -όπως το LSE και το Oxford University- και στελέχη της αγοράς με ειδίκευση στα οικονομικά και τη δημόσια διοίκηση.

Την Οργανωτική επιτροπή Πρωτοβουλίας που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις απαρτίζουν οι Παύλος Ελευθεριάδης, Ανδρέας Κούτρας, Γιάννης Κουτσομύτης, Νικόλαος Λαάρης, Θόδωρος Νικλάνοβιτς και Στέλιος Ξανθόπουλος.

Ποιοί είναι οι ιδρυτές του νέου κόμματος:

Παύλος Ελευθεριάδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα και το Κέμπριτζ. Διδάσκει συνταγματικό δίκαιο και φιλοσοφία του δικαίου στη νομική σχολή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης . Είναι επίσης δικηγόρος (barrister) στο Λονδίνο, στο γραφείο Francis Taylor Building, και ειδικεύεται σε θέματα δημοσίου και ευρωπαϊκού δικαίου.

Ανδρέας Κούτρας
Εργάζεται στο Λονδίνο ως αναλυτής του Ευρωπαϊκού χρέους και τραπεζικών προϊόντων στην ITC Markets. Σπούδασε αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και είναι διδάκτορας της Γενικής θεωρία της Σχετικότητας και την Κοσμολογία.

Γιάννης Κουτσομύτης
Είναι σκηνοθέτης-παραγωγός και αρθρογραφεί σε ελλαδικά και διεθνή ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή πολιτική και την Ευρωζώνη. Έχει σπουδάσει Γερμανικό Πολιτισμό και Παραγωγή Κινηματογράφου

Νίκος Λαάρης
Είναι σπουδαίος Έλληνας πιανίστας που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, σπούδασε πιάνο, βιολί και θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου και στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης απ” όπου του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα, ενώ δίδαξε επίσης πιάνο, θεωρητικά και παιδαγωγία.

Θεόδωρος Νικλάνοβιτς
Είναι χημικός Μηχανικός που εργάζεται σήμερα στην εταιρία χρωστικών Σούρης ενώ παλαιότερα εργαζόταν στα Πλαστικά Κρήτης.

Στέλιος Ξανθόπουλος
Είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει μεταπτυχιακά στα Μαθηματικά από το University of London και στο Mathematical Trading and Finance από το City university Business School και διδακτορικό στα Μαθηματικά από το University of London. Έχει εργαστεί σε ξένες και ελληνικές τράπεζες και εταιρίες κατά το παρελθόν. Από το fpress.gr

By