Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Αίγυπτος: Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάσθηκαν 126 υποστηρικτές του Μόρσι 

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στις «ταραχές» του Καφρ ελ-Σέιχ, βόρεια του Καΐρο, στις 16 Αυγούστου 2013, για κατοχή όπλων, επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα

morsi620_160214

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών 126 υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια νέας ομαδικής δίκης, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στις «ταραχές» του Καφρ ελ-Σέιχ, βόρεια του Καΐρο, στις 16 Αυγούστου 2013, για κατοχή όπλων, επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι ταραχές στο Καφρ ελ-Σέιχ ξέσπασαν δύο ημέρες αφού οι αιγυπτιακές δυνάμεις έπνιξαν στο αίμα τις διαδηλώσεις κατά της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο σκοτώνοντας 700 διαδηλωτές.

Από την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, η αιγυπτιακή αστυνομία και ο στρατός έχουν επιδοθεί σε άγρια καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά την οποία περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ έχουν γίνει περί τις 15.000 συλλήψεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ή σε βαριές ποινές κάθειρξης κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομαδικών δικών.

Στα τέλη του Απριλίου, δικαστήριο της πόλης Μίνια, νότια του Καΐρου, καταδίκασε σε θάνατο 700 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ανώτατο πνευματικό ηγέτης της Μουσουλμανικής αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, έπειτα από συνοπτικές δικαστικές διαδικασίες τις οποίες ο ΟΗΕ κατήγγειλε ως «χωρίς προηγούμενο στην σύγχρονη Ιστορία»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By