Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Αθωώθηκαν οι φυλακισμένες οροθετικές γυναίκες

Έχουν σήμερα να πολεμήσουν τις επιπτώσεις της διαπόμπευσής τους, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές γυναίκες».

 

@fosphotos.com Alexandros Katsis
@fosphotos.com Alexandros Katsis

Αποφυλακίστηκαν  οι τελευταίες 5 από τις 27 γυναίκες που φυλακίστηκαν στις αρχές Μαίου, πέρσι, των οποίων οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν, ύστερα από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ‘’Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές γυναίκες’’, « κλείνει ο κύκλος των φυλακισμένων οροθετικών γυναικών, ενώ έχει ανοίξει εδώ και μήνες ο κύκλος της επόμενης μέρας για όσες αποφυλακίστηκαν σταδιακά, εδώ και μερικούς μήνες, αφού καταρρίφθηκαν όλες οι βαριές κατηγορίες εναντίον τους, που δεν μπόρεσαν να σταθούν σε κανένα δικαστήριο. Η «επόμενη μέρα» γι’ αυτές τις δυστυχισμένες υπάρξεις που έχουν να πολεμήσουν με τον δικό τους «εσωτερικό εχθρό», τον «δαίμονά» τους, είναι χειρότερη από την προηγούμενη μέρα της φυλάκισής τους»

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα θύματα της τοξικοεξάρτησης, «έχουν σήμερα να πολεμήσουν και τις επιπτώσεις της διαπόμπευσής τους, της βαρύτατης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και της απόρριψής τους από μια πολιτεία που θυσίασε με τον πιο βάρβαρο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα 27 οροθετικών και τοξικοεξαρτημένων γυναικών στην προεκλογική εκστρατεία του διδύμου «Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη», και στην προσπάθεια να καθησυχάσουν τους πορνοπελάτες με το «επιχείρημα» της «απόσυρσης» από τις πιάτσες των «εκδιδομένων γυναικών», των φορέων του ΗΙV/AIDS. Ότι οι γυναίκες αυτές εκδίδονταν δεν αποδείχθηκε ποτέ, και δεν το δέχθηκε κανένα δικαστήριο.

“Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η «επόμενη μέρα είναι η φτώχια και η ανεργία για όσες τυχόν θελήσουν και προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τη ζωή στο δρόμο και στην αυτοκαταστροφή, είναι οι οικογένειές τους σε χειρότερη κατάσταση λόγω της διαπόμπευσής τους (ο πατέρας της μιας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει, τα αδέλφια μιας άλλης έχασαν τη δουλειά τους και λοιπά), γυρίζουν σε σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, με δυσκολία ακόμα και για την τροφή».

«Το μόνο που μένει είναι η αλληλεγγύη προς αυτούς τους ευάλωτους πληθυσμούς, από όσους και όσες έχουν τη δύναμη και τη θέληση για κάτι τέτοιο, μέσα στις συνθήκες συντριβής που έχει οδηγηθεί η κοινωνία μας και ο καθένας και η καθεμία μας ατομικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By