Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη – Βέμπερ

xardouvelis-ypoik

«Αισιοδοξώ για ένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι», ανέφερε στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε στον κ. Βέμπερ ότι αισιοδοξεί για ένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, και πως προσβλέπει, στη συνέχεια, σε στήριξη από το ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο κ. Βέμπερ ζήτησε από την Ελλάδα να καταρτίσει έναν κατάλογο προτάσεων για το ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, το οποίο θα καταρτίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο κ. Βέμπερ εμφανίστηκε στη συνάντηση συναινετικός και ευρωπαϊστής και ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη αναφορά.

Πάντως, έσπευσε να επισημάνει ότι η Ελλάδα, ως χώρα που έχει εφαρμόσει Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ίσως θα μπορεί να επικοινωνήσει στη Γαλλία και την Ιταλία την εμπειρία της, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες χώρες δέχονται πιέσεις για εφαρμογή Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε συζήτηση για τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

By