Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Αλγερία: ενέδρα από δυνάμεις του στρατού

«Ο τρομοκράτης εξοντώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν» μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο APS

algeria-almenasΈνας ισλαμιστής μαχητής σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει οι δυνάμεις του στρατού της Αλγερίας στην περιοχή Μπουίρα της Καβυλίας.

«Ο τρομοκράτης εξοντώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν» μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο APS επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι άνδρες του στρατού βρήκαν και κατέσχεσαν ένα Καλάσνικοφ.

Η επιχείρηση αυτή έγινε κοντά στο Ιγζέρ Ιουακούρεν, στα υψώματα της κοινότητας Σαχαρίτζ. Σ’ αυτή την ορεινή περιοχή ο στρατός διεξάγει εδώ και αρκετές ημέρες μια επιχείρηση για τον εντοπισμό μιας ομάδας ισλαμιστών. Την Πέμπτη στρατιώτες βρήκαν και κατέστρεψαν δύο γιάφκες με όπλα στην Καντιρία, στα βόρεια της Μπουίρα.

Η Καβυλία είναι μια περιοχή όπου καταφεύγουν οι ισλαμιστές καθώς εκεί, στα απόκρημνα βουνά και στα πυκνά δάση της, μπορούν να κρυφτούν πιο εύκολα. Ο στρατός διεξάγει συχνά επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των ομάδων αυτών που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By