Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ανεπιθύμητοι στην Τσετσενία οι Ομπάμα, Άστον, Μπαρόζο και βαν Ρομπάι

Ύστερα από την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση, οι οποίες για πρώτη φορά περιελάμβαναν τον τσετσένο ηγέτη, ο Καντίροφ επανέλαβε τις ρωσικές δηλώσεις ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Ουκρανία

Aston

Ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε χθες Σάββατο ότι θα απαγορεύσει από σήμερα την είσοδο στο αυτόνομο αυτό ρωσικό κρατίδιο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ επειδή προκάλεσαν μία «τραγωδία» στην Ουκρανία.Επιπλέον, είπε ότι θα παγώσει τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς των προσώπων αυτών.

Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο Καντίροφ ανέφερε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Bαν Ρομπάι.

Ύστερα από την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση, οι οποίες για πρώτη φορά περιελάμβαναν τον τσετσένο ηγέτη, ο Καντίροφ επανέλαβε τις ρωσικές δηλώσεις ότι η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες ευθύνονται για το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Ουκρανία.

«Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την τραγωδία του λιβυκού, του συριακού, του ιρακινού και του αφγανικού έθνους. Και τώρα πρόσφατα του ουκρανικού. Με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, πολίτες αυτών των χωρών δολοφονούνται και πόλεις και θρησκευτικοί δεσμοί καταστρέφονται.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν την άμεση ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By