Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Ανησυχία για την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών

exoterikon upourgos

Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών.

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

Με ιδιαίτερη προσοχή στην αξιολόγηση και τη διαχείριση των πληροφοριών που διακινούνται γύρω από την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου, αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό θέμα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η προσοχή είναι επαυξημένη λόγω της κρίσιμης συγκυρίας που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή, του πολυσύνθετου χαρακτήρα της υπόθεσης και της αστάθειας του γεωγραφικού περίγυρου.

Όπως επισημάνθηκε σχετικά σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, η αξιολόγηση των πληροφοριών και η χαρτογράφηση των επόμενων βημάτων γίνεται προσεκτικά και μεθοδικά.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του – της ΕΕ του ΝΑΤΟ, αλλά και των χωρών της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra και με παράγοντες στην περιοχή, για τον συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης των δύο Μητροπολιτών.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι έχει επίσης ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, συλλέγοντας μέσω του δικτύου του και αξιολογώντας κάθε διαθέσιμη πληροφορία. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, οι ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επαφή με τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By