Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

«Ανοησίες τα όσα λέει ο Νετανιάχου»

Διαψεύδει η Χαμάς τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων

netaniaxou

Κατηγοριματικά διαψεύδει η Χαμάς τις κατηγορίες για την απαγωγή τριών Ισραηλινών εφήβων στην Δυτική Όχθη, χαρακητρίζοντας ως ανοησίες τα όσα ισχυρίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου.

«Η σύλληψη 80 βουλευτών της Χαμάς, ηγετών και μαθητών στη Δυτική Όχθη είναι μία επιθετική πράξη από την ισραηλινή πλευρά και αντανακλά τη σύγχυση της ισραηλινής κατοχικής δύναμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιχειρεί να σαμποτάρει τη συμφωνία συμφιλίωσης που συνήφθη ανάμεσα στη Χαμάς και στην αντίπαλή της οργάνωση Φάταχ για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων και προειδοποίησε για σοβαρές επιπτώσεις.

Οι δύο 16χρονοι κι ένας 19χρονος εξαφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Δυτική Όχθη. Όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, οι απαχθέντες ονομάζονται Εγιάλ Γιφράκ, Γκιλάντ Σαέρ και Ναφτάλι Φράνκελ, ο οποίος έχει και αμερικανική υπηκοότητα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By