Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων

krisi ektoseis ermou
Philippos Messinis © FOSPHOTOS

Ανοιχτά μπορούν να είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου η οποία θα διαρκέσει ώς το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και που φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά, βάσει του νόμου 4177/2013.

Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η μία από τις επτά Κυριακές του έτους κατά τις οποίες τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά, βάσει όσων έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Πάντως, το 63% των εμπορικών συλλογών σε όλη τη χώρα αποφάσισαν να απέχουν από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Οι εμποροϋπάλληλοι από την πλευρά τους απαντούν με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αναφέρει ότι η απεργία γίνεται για να προστατευθεί η κυριακάτικη αργία που ισχύει από το 1908, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By