Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Απειλές και επίθεση καταγγέλλει μάρτυρας στη δίκη της Μανωλάδας

Ο μάρτυρας ζητά προστασία από την πολιτεία και δηλώνει πως φοβάται για την ζωή του

manwlada-metanastes

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες της πολύκροτης υπόθεσης της Μανωλάδας, καταγγέλλει απειλές και επίθεση εκφοβισμού εναντίον του, ενώ οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής κάνουν λόγο για απειλές και σε άλλους μάρτυρες.

O μάρτυρας, ο οποίος προέρχεται από το Μπανγκλαντές, ζητά προστασία από την Πολιτεία και δηλώνει πως φοβάται για τη ζωή του. Ο Τίπου Τσόουντρι καταγγέλλει πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα με τρία μηχανάκια έξω από την παράγκα όπου μένει στη Μανωλάδα:

«Ήταν έξι άτομα με τρεις μηχανές. Μου κράταγαν τον λαιμό και με κλωτσούσαν στο σώμα. Μου έλεγαν πως δεν θέλουν να με δουν ξανά στη Μανωλάδα, φώναζαν γιατί έκανα τις καταγγελίες στο δικαστήριο και αν με ξαναδούν στη Μανωλάδα θα με καθαρίσουν» δήλωσε στο «Έθνος».

Το ίδιο πρωί είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει ο ίδιος, επεισόδιο στο δικαστήριο στην Πάτρα, με άτομο από την πλευρά των κατηγορουμένων να τον κλωτσά έξω από τη δικαστική αίθουσα, κάτι που ο ίδιος κατήγγειλε μέσω του δικηγόρου του στο δικαστήριο.

Υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ της Βάρδας Ηλείας. «Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, συγγενής κατηγορουμένου είχε απειλήσει άλλον μάρτυρα κατηγορίας, αλλοδαπό εργάτη γης, λέγοντάς του: Μόλις τελειώσει το δικαστήριο θα σε δω πώς θα έρθεις στη Μανωλάδα και τότε θα τα πούμε», δηλώνει ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Μωυσής Καραμπείδης, προσθέτοντας:

«Καταθέσαμε αίτηση στο δικαστήριο για προστασία μαρτύρων επειδή φοβόμαστε για τα χειρότερα και δυστυχώς απορρίφθηκε. Οι μάρτυρες χρειάζονται οπωσδήποτε προστασία.»

Η δίκη που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου διεξάγεται με αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει κάνει λόγο για εκβιασμό, κάτι που η πολιτική αγωγή έχει χαρακτηρίσει επίθεση λάσπης.

Από την πλευρά τους, μετανάστες καταγγέλλουν απόπειρες δωροδοκίας, απειλές και ύβρεις.

By