Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το θεσμό της αξιολόγησης

nosokomeio700_200214Σε 24ωρη απεργία με κύριο αίτημα την απόσυρση των κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού του ΕΣΥ προχωρούν την Τετάρτη γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

“Η “αξιολόγηση” του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στα νοσοκομεία, πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων. Το ίδιο έδειξε και η απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5 μετά από πρόταση των μελών του συντονιστικού στη σύσκεψη των σωματείων της υγείας που είχε προηγηθεί στο Νοβοτέλ” αναφέρεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού των υγειονομικών.

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν ότι : “Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου ήταν απο τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις με εργαζόμενους από αρκετά νοσοκομεία που διαδήλωσαν μαζί με εργαζόμενους απο την ΕΡΤ, διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, διοικητικούς των πανεπιστημίων, σχολικούς φύλακες και τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ.οικονομικών. Οι εργαζόμενοι ακόμα και μέσα απο τις εκλογές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Δήλωσαν την αντίθεσή τους στη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τα πάντα. Η κυβέρνηση αν και παραπέει και βλέπει με τρόμο την επόμενη μέρα, βιάζεται να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By